(Foto: Chris de Waard).

Coronabesmettingen bij medewerkers en patiënten verpleegafdeling LUMC

Op een verpleegafdeling van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zijn meerdere medewerkers en enkele patiënten besmet geraakt met het coronavirus. Acht medewerkers en drie patiënten hebben positief getest, laat een woordvoerster van het ziekenhuis aan mediapartner Omroep West weten.

Mensen die risico op besmetting hebben gelopen, worden ‘zo snel mogelijk getest’, meldt het LUMC. Vanwege de situatie is de behandeling van ‘een klein aantal patiënten’ uit voorzorg uitgesteld. Het gaat om de afdeling voor keel-, neus- en oorheelkunde, kaak- en aangezichtschirurgie, oogheelkunde, huidziekten en gynaecologie.

“Deze situatie duurt totdat duidelijk is hoe deze besmetting heeft plaatsgevonden en er zekerheid is dat patiënten en medewerkers geen risico meer lopen”, aldus het ziekenhuis. De eenheid Infectiepreventie van het LUMC onderzoekt de verspreiding van het virus.

Leiden Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×