Zirkzee Wonen gooit handdoek in de ring

Het 86 jaar oude familiebedrijf Zirkzee Wonen en Slapen gaat dicht. Hoewel het bedrijf volgens eigenaar Willem Jan Zirkzee kerngezond is, ziet hij geen andere optie dan zichzelf op te heffen, nu het merendeel van de bedrijven op het terrein aan de Lammenschansweg gedwongen is om te vertrekken vanwege de herontwikkeling van de zogeheten Lammenschansdriehoek. “Maar wij kunnen nergens anders naar toe. Uiterlijk 1 december dit jaar sluiten we daarom voorgoed de deuren.”

Zirkzee is er niet in geslaagd om een nieuwe vestigingsplaats in de regio te vinden. “We zijn in Leiden de exclusieve dealer voor een aantal prominente meubel- en stofferingsmerken. Beschikbare plekken om naar toe te verhuizen, liggen in een gebied waar al een ander bedrijf de dealerrechten heeft”, legt Willem Jan Zirkzee uit. “Dealers willen elkaar echt wel helpen, maar ineens je afzetgebied delen met een winkel die een vergelijkbaar assortiment heeft, dat gaat te ver.”

Zirkzee stelt er alles aan gedaan te hebben om het bedrijf en ook de werkgelegenheid te kunnen behouden. “Maar het is niet gelukt. We gaan er wel alles aan doen om de negatieve gevolgen voor de medewerkers hanteerbaar te maken. Ook richting de klanten wil het bedrijf alles netjes regelen. ” Fabrieksgaranties bijvoorbeeld blijven onverkort geldig. Ook als Zirkzee is opgeheven, kunnen klanten daarop een beroep doen. Alles wat klanten al besteld hebben, wordt gegarandeerd uitgeleverd.”

Opheffingsuitverkoop
Er komt binnen afzienbare termijn een opheffingsuitverkoop. Deze richt zich in hoofdzaak op modellen die al in de showroom aanwezig zijn. Wie al eerder wil komen kijken, kan een afspraak maken via de site. Willem-Jan Zirkzee: “Veel klanten kennen we al jaren en jaren. Graag zouden wij hen nog een keer willen begroeten in de winkel.”

Economie Leiden Lammenschansdriehoek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×