Het is officieel nu: het Leidse Halix mag AstraZeneca vaccins gaan leveren.

Goedkeuring voor productie en levering vaccins door Leidse Halix

Het Leidse bedrijf Halix mag coronavaccins van AstraZeneca gaan produceren. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft de productiefabriek op het Leidse Bio Science Park goedgekeurd, meldt mediapartner Omroep West. De goedkeuring betekent dat er meer vaccindoses beschikbaar komen. Het vaccin wordt nu voortaan in vier fabrieken wereldwijd gemaakt.

Lees hier het coronadossier van Sleutelstad

Halix gaat vaccins maken voor de Nederlandse markt, maar ook voor andere landen in de Europese Unie. De afgelopen weken was er veel verbazing over het feit dat de fabriek nog niet was goedgekeurd.

De Britse The Financial Times sprak over ’the mystery of the Dutch factory’ het raadsel van de Nederlandse fabriek omdat de goedkeuring maar niet werd geregeld. Dat raadsel lijkt nu dus verleden tijd, maar waarom het zo lang duurde, is nog altijd niet bekend.

Leiden Nieuws corona Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×