Een studente neemt alvast een voorproefje. (Video:Hogeschool Leiden).

Hogeschool Leiden krijgt grote klimtrap

De Hogeschool Leiden krijgt als eerste hogeschool in Nederland een klimtrap. Binnenkort kunnen medewerkers en studenten kiezen of zij via de gewone trap naar boven lopen of gaan klimmen. Door de coronacrisis wordt er minder bewogen en daarom worden initiatieven voor meer beweging nog vaker omarmd.

De wereld kampt inmiddels al meer dan een jaar met de coronacrisis en de daaropvolgende lockdowns, met als gevolg dat thuis stilzitten de norm is geworden. Daarom vindt de Hogeschool Leiden het des te belangrijker om de nadruk te leggen op een gezonde leefstijl. Om die reden wordt de bekende rode trap van de hogeschool omgetoverd tot een metershoge klimtrap. Het is voortaan dus mogelijk om op allerlei verschillende manieren de trap te nemen en zodoende meer en anders te bewegen.

Lees ook: Klimtrap Hogeschool Leiden blijkt 1-aprilgrap (1 april 2021)

“We krijgen hier dus een beweegtrap waarvan de ene helft een gewone trap blijft en de andere kant glad wordt gemaakt”, vertelt Monique van Ark, coördinator van de Pabo sportklas. “Aan de gladde kant krijg je dan een soort heuvel, die je ook als glijbaan kunt gebruiken om van naar beneden te roetsjen.” Voor de rasechte waaghalzen is er ook nog een derde optie, die gepaard gaat met touwen, klimgordels en veiligheidskussens op de grond. “Mensen die echt fysiek aan de slag willen, kunnen op allerlei manieren verticaal klimmen”, aldus Van Ark.

De nieuwe inrichting van de Rode Trap sluit aan op de doelstellingen van de Welzijns 10-daagse die van 30 maart tot en met 8 april loopt.

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×