(Foto: Regio15).

Vier aanhoudingen in zaak op moord Mimoun Bergoual uit Oud Ade

De politie heeft vandaag vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar de moord op de 66-jarige Mimoun Bergoual uit Oud Ade. Drie verdachten komen uit Frankrijk, de vierde verdachte, een 38-jarige vrouw komt uit Leiden.

Bergoual werd op 29 december 2020 door een misdrijf om het leven gebracht in zijn woning aan de Hofdijklaan. In samenwerking met de Franse autoriteiten heeft dat dinsdagochtend dus geleid tot de aanhouding van drie Fransen van 48, 31 en 23 jaar oud in Frankrijk en de aanhouding van een vrouw in Leiden. Alle verdachten zitten in totale beperking en mogen alleen contact hebben met een advocaat.

Op dinsdagochtend 29 december 2020 kreeg de politie rond 05.50 uur een melding dat er in de woning van het slachtoffer een overval plaats vond. De vrouw van het slachtoffer deed die melding op het politiebureau nadat zij haar huis was ontvlucht. Zij vertelde agenten dat haar man het slachtoffer was geworden van een overval. Eenmaal aangekomen bij de woonboerderij ontdekten agenten het lichaam van de 66-jarige Mimoun Bergoual, een vastgoedondernemer die voorheen eigenaar was van de Tanger supermarkt aan het Leidse Kooiplein.

Vanaf dat moment deed een Team Grootschalige Opsporing onder leiding van een officier van justitie uitgebreid onderzoek naar het overlijden van de man.

 

 

 

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Overval Oud Ade


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×