Het Huigpark woensdagmiddag. (Foto: Cor van der Velden).

Gemeente handhaaft coronaregels en ontruimt drukke parken

Het naleven van de coronaregels is met het mooie weer van deze week niet altijd even makkelijk. Vandaag en gisteren werden verschillende parken ontruimd omdat het er te druk was. Dinsdag werden het Plantsoen en het Huigpark in Leiden leeg geveegd. En aan het begin van vanavond was dat ook weer het geval bij het Huigpark.

De ontruimingen verliepen soepel, volgens de gemeente werkte iedereen mee. Ook komen er meldingen bij de politie van overlast door studenten die massaal bij elkaar in de tuin zitten. Vanwege de coronapandemie is het momenteel toegestaan één iemand binnenshuis te ontvangen of met één iemand naar buiten te gaan.

In de parken houden de groepjes over het algemeen netjes afstand van elkaar, hoewel veel groepen groter zijn dan het toegestane maximum van twee. Handhavers stonden dat overdag oogluikend toe. De gemeente meldt te begrijpen dat mensen met dit mooie weer naar buiten willen. Toch ziet ze zich genoodzaakt om in te grijpen, als de regels niet meer na te leven zijn.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×