(Foto: Gemeente Zoeterwoude).

Burgemeester verrast negenduizendste inwoner Zoeterwoude

Burgemeester Fred van Trigt is woensdagavond op bezoek geweest bij de negenduizendste inwoner van Zoeterwoude. Op gepaste afstand -vanwege corona- feliciteerde de burgervader de familie Bollen persoonlijk met hun inschrijving in de gemeente. Het gezin is deze week verhuisd naar het splinternieuwe Aquamarijn-gebouw in Zoeterwoude-Rijndijk.

“Negenduizend inwoners. Dat is voor Zoeterwoude toch wel een mijlpaal,” verklaart Van Trigt zijn bezoek. Er wordt er flink gebouwd in de gemeente, vooral in Zoeterwoude-Rijndijk. Binnen enkele jaren zullen er ‘aan de Rijndijk’ meer mensen wonen dan in de dorpskern van Zoeterwoude. Sommige inwoners van ‘het Dorp’ vrezen dat hierdoor het karakter van de gemeente verandert. De burgemeester maakt zich geen zorgen. “De Rijndijk maakt een inhaalspurt. Maar we zijn één gemeente. En blij met alle nieuwe inwoners, of ze nou in het Dorp gaan wonen of aan de Rijndijk.”

Grap
De kersverse Zoeterwoudenaren werden op 1 april door de gemeente ingelicht over het voornemen van Van Trigt. “Wij dachten dat het een grap was. Precies op 1 april komt de burgemeester ons persoonlijk welkom heten… tuurlijk. Echt een grap voor de kinderen”, vertelt Gerrit Bollen. Pas toen Van Trigt woensdagavond echt aan de voordeur stond wist de familie dat de aankondiging echt was. “Misschien had de gemeente in dit geval nog even een bevestigingsbriefje kunnen sturen”, zegt meneer Bollen na afloop van het bezoek. Van de schrik bekomen kon de familie het bezoek van Van Trigt wel waarderen. “Erg leuk dat de burgemeester dit doet. We voelen ons helemaal welkom.”

De burgemeester was bijna zelf de negenduizendste inwoner van het dorp. Na zijn beëdiging in oktober 2020 ging Van Trigt op zoek naar een geschikte woning binnen de gemeentegrenzen. Na een grondige verbouwing verhuisde hij vorige week met zijn gezin naar Zoeterwoude.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×