Nu het plan voor het Roomburgerpark is verworpen, lijkt uitbreiding van de hockeyclub verderweg dan ooit. (Foto's: Chris de Waard).

Leidse gemeenteraad unaniem tegen herinrichtingsplan Roomburgerpark

Na een stevige discussie over de totstandkoming van het herinrichtingsplan voor het Roomburgerpark en het referendum dat daarover is gehouden, heeft de gemeenteraad van Leiden het plan unaniem verworpen. De meeste partijen stelden dat ze de uitkomst van het  referendum respecteerden. Daarbij stemden circa tweederde van de kiesgerechtigden tegen het plan.

De VVD had een andere reden om tegen te stemmen. Die partij wilde wel een extra veld voor de hockeyclub, maar door alle compromissen werd dat met zoveel zaken verknoopt dat het plan volgens de liberalen schandalig duur werd.

Partijen als de SP, de Partij Sleutelstad en de Partij voor de Dieren waren blij met het referendum, maar hadden ook zonder zo’n volksraadpleging tegen gestemd. De partijen vinden dat er veel te veel groen zou worden aangetast.

Het Roomburgerpark biodiverser inrichten blijft ook na het unaniem verwerpen van het herinrichtingsplan op het verlenglijstje van meerdere partijen staan.

Wat er nu verder moet gaan gebeuren in en om het Roomburgerpark moet de komende tijd duidelijk worden. Partijen broeden op alternatieve plannen en ook de wethouders Dirkse en North gaan met alle betrokkenen om tafel om te bespreken wat het van tafel vegen van het plan precies voor gevolgen heeft. Nu helemaal niets meer doen, lijkt geen optie waar de politiek veel voor voelt. Zo willen verschillende partijen nog steeds dat er een oplossing komt voor de groeiende hockeyclub en wacht ook de Lorentzschool al heel lang op vergroening van het schoolplein. Tenslotte kan er volgens meerdere fracties nog wel wat verbeterd worden aan de biodiversiteit in het park.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Politiek Sport Herinrichtingsplan Roomburgerpark


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×