Myrthe Koopman ging langs bij André en Seppe in de nieuwe hal. (Video: Yoni Heijmans).

Play Freerun Academy Leiden heeft intrek genomen in eigen gebouw

Wanneer de coronamaatregelen het straks weer toelaten, kan er volop worden gefreerund in het nieuwe gebouw van de Play Freerun Academy aan de Lopsenstraat in Leiden. Met een nieuwe, eigen zaal hoopt oprichter Andre Sannikov dat de Leidse ‘freerun community’ een boost krijgt.

Sannikov, is al een jaar of acht bezig met freerunnen, wat kan worden gezien als sport. “Er zijn verschillende wedstrijden waar je aan mee kunt doen, daarbij wordt ook veel gekeken naar techniek en dat kan mooi worden geoefend in de zaal die we nu hebben. Maar ook mensen die minder fanatiek zijn en het vooral leuk vinden om van het ene obstakel naar het andere te springen, zijn hier welkom”, vertelt Sannikov.

Toegankelijk
Om te kunnen freerunnen hoef je eigenlijk niets te hebben, behalve jezelf. Dat maakt het een zeer toegankelijke sport. Lenigheid is een handige bijkomstigheid, maar niet per se een must. Wel moet je een beetje een durfal zijn. “Je moet eigenlijk vooral je ding doen en dat is alles wat je kan met je lichaam en daarbij moet je aanvoelen hoe ver je kan gaan”, geeft Sannikov lachend als tip.

Seppe Govers. (Foto’s: Rob van Dullemen).

Ook de zeventienjarige Seppe Govers is nu al een tijdje serieus bezig met freerunnen. “Vroeger vond ik het heel leuk om overal op te klimmen en klauteren en toen kwam ik erachter dat freerunnen een echte sport is. Nu ben ik dan ook serieus aan het oefenen en kan ik het iedereen aanraden.”

Community
Play Freerun Academy Leiden is onderdeel van freerun team Parkour Disciplines. Door de huidige coronamaatregelen kunnen er nog geen freerun lessen worden gegeven in het nieuwe gebouw. Freerunnen kan gelukkig ook in de buitenlucht worden beoefend en dus worden er wel buiten nog trainingen gegeven.

Toch hoopt Sannikov zo snel mogelijk de deuren van het nieuwe pand te openen voor het publiek. “De nieuwe zaal heeft zo veel toegevoegde waarde, we hebben een foam pit en ontzettend veel obstakels. Hier kunnen de vetste runs worden geoefend. Ik hoop dat deze nieuwe zaal een positief effect heeft op de Leidse freerun community en dat die nog groter wordt”, aldus Sannikov.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×