In 2019 was een gezamenlijke Iftar in de Haarelemmerstaat nog mogelijk, dit jaar is er een digitale variant voor de inwoners van Leiden. (Archieffoto: Chris de Waard).

De Leidse Iftar wil mensen virtueel samenbrengen tijdens breken vasten

Halverwege de ramadan organiseren de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal samen met Turkse en Marokkaanse ondernemersverenigingen De Leidse Iftar online. Uitgezonden vanuit de Leidse Stadsgehoorzaal. Op vrijdag 29 april kan iedereen vanaf 20.30 uur meekijken via de website van De Leidse Iftar 2021. Vlogger Brahim Lakhal en diens broer Bilal zijn gastheer.

De Leidse Iftar is een avond tijdens de ramadan, waarop samen met zoveel mogelijk mensen de vasten wordt gebroken. Met als doel wederzijds begrip en respect te laten groeien. In Leiden wonen Leidenaren van vele achtergronden naast elkaar, maar vaak ook langs elkaar. De Leidse Iftar wil daar verandering in brengen en mensen meer tot elkaar brengen en verbinden. Geïnteresseerden kunnen via website van De Leidse Iftar 2021 een gratis iftar-maaltijd reserveren, voor henzelf en hun buren, of mensen in hun buurt of wijk.

De ramadan is voor moslims een tijd van vasten, bezinning en samenzijn om zo de relatie met God en medemens te versterken. Vasten doe je niet alleen, dat doe je met elkaar. Ook het breken van de vasten bij zonsondergang doe je ook niet alleen. Moslims zoeken elkaar op voor een gezamenlijke iftar-maaltijd en nodigen steeds vaker ook niet-moslims uit: dit omdat de iftar in het teken van ontmoeting, saamhorigheid en verbinding staat. Samen eten is daarvoor een mooi moment. Dit jaar kan dat niet in persoon, daarom organiseert De Leidse Iftar een digitale variant.

Programma livestream 29 april 2021
De livestream begint om 20.30 uur, een halfuur voor zonsondergang (21.04 uur) en eindigt ongeveer een halfuur na zonsondergang. In de livestream komen meerdere Leidenaren aan het woord. De presentatie van de livestream is in handen van vlogger Brahim Lakhal en diens broer Bilal. Tijdens de livestream betreden onder anderen historicus Mehmet Tütüncu, het Sufi Music Ensemble en cabaretier Rachid Larouz het podium.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×