(Foto: Anouk Ermes-Anthonissen).

Donaties voor door MS getroffen 'Kinki-kapper' stromen binnen

De crowdfunding die deze week is opgezet voor ex-kapper Mark Helversteijn-Smit loopt goed. Woensdagmiddag was er al bijna 12.000 van de beoogde 15.000 euro binnen. Het geld wordt ingezet voor een elektrische rolstoel voor de door een progressieve vorm van MS getroffen Leidenaar.

Helversteijn-Smit stond tot vorig jaar nog bekend als de kapper die met één hand knipte in zijn eigen Kinki-kapperszaak. Door zijn ziekte kreeg hij een tremor in zijn arm, maar hij bleef zijn geliefde vak zo lang mogelijk beoefenen. Inmiddels is knippen niet meer mogelijk en haalt hij zijn plezier uit wandelen met zijn hond in De Leidse Hout, maar ook dat gaat steeds moeizamer.

Daarom heeft hij een elektrische rolstoel nodig. De kosten ervan zijn 25.000 euro, maar met zijn persoonsgebonden budget komt hij maar tot 10.000 euro. Binnen een dag werden er al 306 donaties gedaan en het lijkt erop dat de droom van Helversteijn-Smit om nog langer met zijn hond te kunnen ‘wandelen’, uitkomt.

Lees meer over Mark Helversteijn-Smit en de crowdfunding op de website van Leidse Glibber Emile van Aelst, of kijk op de crowdfundingpagina.

(Foto: Kimberley van Vuuren).

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×