De zaterdagmarkt op de Nieuwe Beestenmarkt. (Archieffoto: Chris de Waard).

Non-foodmarkt mag weer open, zaterdagmarkt opgesplitst

De non-foodkramen mogen vanaf woensdag 28 april weer op de markt staan. Dat kondigde het demissionaire kabinet dinsdagavond aan op de coronapersconferentie. In Leiden wordt dat op dezelfde manier aangepakt als voordat de laatste lockdown inging.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het ‘fantastisch’ is dat de non-foodmarkt ‘eindelijk’ weer open mag. De woensdagmarkt wordt toegevoegd aan de al bestaande voedselmarkt op de Nieuwe Rijn.

De zaterdagmarkt wordt weer verdeeld over verschillende locaties. De kramen met voedsel staan dan in het gebied rond de Lammermarkt en de Beestenmarkt, waar ze inmiddels al een jaar staan. De non-foodkramen komen te staan op de Vismarkt, de Aalmarkt en het Trouwstraatje, waar ze ook in het afgelopen najaar stonden.

De markten worden ruim opgezet, zodat het niet moeilijk wordt om anderhalve meter afstand te houden.

Advertentie

Economie Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×