Studenten van alpinistenclubs uit Leiden en Utrecht hingen de Nederlandse vlag donderdag rond Molen de Valk. (Foto's: Chris de Waard, video: Maarten Mulder)

Molen de Valk weer getooid in driekleur

Leden van de Utrechtse Studenten Alpen Club (USAC) en de Leidse Studenten Alpenclub (LSAC) hebben Molen de Valk weer ingepakt voor Koningsdag. Donderdag waren ze urenlang in touw om de enorme vlagdelen rond de museale stellingmolen te draperen.

Eerst werd daarvoor een kabel rondom de molenromp bevestigd, waarna als eerste de rode vlag op z’n plek werd gehesen. Dat kunstje werd herhaald voor de kleuren wit en blauw. In de loop van de middag stond de molen in het rood-wit-blauw getooid te stralen in de Leidse lentezon.

De driekleur blijft tot en met Bevrijdingsdag hangen.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×