(Foto's: Dierenambulance en Vogelasiel Regio Leiden).

Dierenambulance start crowdfunding voor gewonde zwaan

De Dierenambulance en Vogelasiel Regio Leiden is een inzamelingsactie begonnen voor de kosten van de behandeling van een gewonde zwaan. De vrouwtjeszwaan is waarschijnlijk zaterdagavond of in de nacht van zaterdag op zondag gebeten door een hond. Dat gebeurde in Valkenburg.

De zwaan is gevangen en bij de dierenarts behandeld. Ook zijn er röntgenfoto’s gemaakt. Haar verwondingen zijn veroorzaakt door een bijtwond. Waarschijnlijk van een grote hond. De zwaan werd aangevallen toen ze op haar nest zat. De eieren zijn door medewerkers van de dierenambulance teruggelegd in het nest. Daar zit de mannetjeszwaan nu te broeden. De zwaan wordt nu afgeschermd en het nest wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de dierenambulance.

Het vrouwtje moet nu revalideren en zal verder behandeld worden in de opvang. De dierenambulance hoopt dat mensen een bijdrage willen overmaken om die behandeling te bekostigen. Dat kan via de doneerknop op de website van de dierenambulance: dierenambulanceleiden.nl/doneernu.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij Regio Gewonde zwaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×