De vrouwtjeszwaan is snel weer samen met haar man. (Foto: Dierenambulance en Vogelasiel Regio Leiden).

Crowdfunding voor gewonde zwaan groot succes: bijna 10.000 euro opgehaald

De inzamelingsactie voor de kosten van de behandeling van de gewonde zwaan heeft 9400 euro opgeleverd. De Leidse dierenarts Marie-José van Lochem bracht de crowdfunding onder de aandacht via Facebook. Mede dankzij de donaties is de vrouwtjeszwaan inmiddels behandeld en herstelt ze nu bij het vogelasiel in Leiderdorp.

De zwaan heeft bijtwonden in de hals, waarschijnlijk veroorzaakt door een hond. Haar nest in Valkenburg is vernield. Nadat de eieren zijn teruggelegd, nam de mannetjeszwaan het broeden over. Daarom is er zeker nog hoop dat de eieren kunnen worden uitgebroed.

Via het Facebookbericht van Van Lochem konden gebruikers naar de website van de dierenambulance. De bezoekers van de site vonden de donatieknop makkelijk, blijkt uit de hoeveelheid schenkingen. De dierenambulance kan elke bijdrage namelijk goed gebruiken, vertelt penningmeester Miranda Heemskerk. “Er is al 9400 euro aan ons overgemaakt. Wij zijn voor 80 procent afhankelijk van particuliere giften en donaties. Dit bedrag kunnen we dus erg goed gebruiken.”

Na de behandeling is de zwaan naar het Vogelasiel in Leiderdorp gebracht. Hier krijgt ze tijd om te herstellen. De medewerkers van het asiel hopen het vrouwtje zo snel mogelijk weer te herenigen met haar partner.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Gewonde zwaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×