(Foto's: Caroline van Tongeren en Joop Verdonk).

Oegstgeest herdenkt de doden bij monument in Bos van Wijckersloot

In Oegstgeest werd gisteren in kleine kring stilgestaan bij de dodenherdenking. Bij het monument in het Bos van Wijckersloot werden verschillende kransen gelegd. Onder andere door het gemeentebestuur.

“Om acht uur is het overal in Nederland stil. Twee minuten waarin wij ons realiseren dat wij hier in vrijheid twee minuten stil kúnnen zijn! Wij doen dat in blijvende dankbaarheid jegens  allen die waar ook ter wereld hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid”, sprak voorzitter Linda van der Zon-Bronsgeest van de Oranjevereniging Oegstgeest die de herdenking jaarlijks organiseert.

Tekst gaat door onder de foto’s.

(Foto’s: Caroline van Tongeren).

Een week geleden werd er bij hetzelfde monument ook een bijeenkomst gehouden. Twee leerlingen, Isabel en Thijs, droegen toen hun zelfgeschreven gedichten voor in het Bos van Wijckerslooth. Daarna kregen ze burgemeester Emile Jaensch uitleg over de betekenis van het monument.

(Foto’s: Joop Verdonk).

 

Maatschappij Oegstgeest Dodenherdenking


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×