Het erf aan de Hofdijklaan. (Foto Sleutelstad).

Vijfde verdachte gearresteerd voor moord op Mimoun Bergoual (66) uit Oud Ade

Er is een vijfde verdachte aangehouden voor de moord op Mimoun Bergoual uit Oud Ade. De 66-jarige man kwam eind december door een misdrijf om het leven in zijn huis aan de Hofdijklaan. De 33-jarige verdachte uit Frankrijk is woensdagochtend gearresteerd. Eind maart zijn al vier verdachten aangehouden, onder wie de vrouw van het slachtoffer.

De politie kreeg op dinsdagochtend 29 december rond 05.50 uur een melding dat er in deze woning een overval plaats vond. Daarop zijn agenten de woning binnengegaan. In de woning werd het slachtoffer, de 66-jarige bewoner, dood aangetroffen. Vanaf dat moment deed een Team Grootschalige Opsporing onder leiding van een officier van justitie uitgebreid onderzoek naar het overlijden van de man, een vastgoedondernemer die voorheen eigenaar was van de Tanger supermarkt aan het Leidse Kooiplein.

De 38-jarige vrouw van het slachtoffer verklaarde in de nacht van de moord, op 29 december 2020, dat vier onbekende mannen de woning waren binnengedrongen. Ze was daarop het huis aan de Hofdijklaan op de grens van Leiderdorp en Oud Ade uitgevlucht en meldde zich later die nacht bij de politie in Leiden. Ze beweerde niet gezien te hebben wat zich in de woning had afgespeeld.

Aanhouding in Frankrijk
De vijfde verdachte is woensdagochtend aangehouden in Frankrijk, waarbij de Nederlandse politie hulp kreeg van de Franse autoriteiten. Op 30 maart werden al Fransen van 23, 31 en 48 jaar gearresteerd, net als een 38-jarige vrouw uit Leiden. Alle vijf verdachten zitten op dit moment vast.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×