(Foto: Linda Mooijman).

Buitenspeeldag Zoeterwoude zoekt vrijwilligers

De organisatoren van de buitenspeeldag in Zoeterwoude zijn op zoek naar vrijwilligers. Vorig jaar ging de dag, waarop er extra speelaanleidingen voor kinderen worden gecreëerd, als gevolg van COVID-19 niet door. Dit jaar heeft de organisatie een coronaproof programma samengesteld. Voor het begeleiden van de kinderen zijn nog extra vrijwilligers nodig. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de Facebookpagina van het evenement.

Sinds 1994 organiseren verschillende gemeenten in Nederland op de tweede woensdag in juni een buitenspeeldag. Op die dag worden straten afgesloten voor verkeer en worden er buitenspellen georganiseerd. Het doel is om kinderen een keer per jaar zonder gevaar buiten te laten spelen. De buitenspeeldag valt dit jaar op woensdag 9 juni.

In Zoeterwoude wordt de dag voor de zevende keer georganiseerd. Tijdens de laatste editie, in 2019, zorgde het regenachtige weer ervoor dat de organisatie op het laatste moment besloot om de activiteiten te verplaatsen naar multifunctioneel centrum Ons Huis. “Dit jaar gaan we weer gewoon voor een echte ‘buiten’ speeldag. Maar als het opnieuw regent weten we waar we terecht kunnen”, zegt mede-organisator Linda Mooijman.

Aan het begin van de zevende buitenspeeldag krijgen de deelnemende kinderen een plattegrond van Zoeterwoude uitgereikt. Op de kaart is een route langs verschillende speeltuintjes in Zoeterwoude-Dorp uitgezet. In iedere speeltuin zijn activiteiten te doen en is er iets lekkers voor de deelnemers.

Advertentie

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×