De Nederlanders lieten de concurrentie zondag kansloos. (Beeld: live-uitzending).

Voorschotense Karolien Florijn wint goud bij wereldbeker

Op het wereldbekertoernooi roeien in Zwitserland heeft de vier-zonder-stuurvrouw dit weekend het goud gegrepen. Het is de tweede keer in korte tijd dat Karolien Florijn uit Voorschoten succes boekt met haar boot. Vorige maand werd de ploeg al voor de derde keer op rij Europees kampioen en plaatsten de vrouwen zich voor de Olympische Spelen in Tokyo.

De boot bestond tijdens de wereldbekerwedstrijden bij Luzern naast Florijn uit Ymkje Clevering, Veronique Meester en invalster Sophie Souwer.  De Nederlanders lieten de concurrentie zondag kansloos: op de finish was het verschil met nummer twee Groot-Brittannië meer dan een bootlengte.

“We hebben nu drie keer op rij met dezelfde boot gewonnen, dat is wel heel leuk”, vertelde een trotse Florijn na haar vorige overwinning in Nieuws071. Daarna werd ook duidelijk dat ze kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen. “Daar is de gouden medaille ook het doel”, blikte ze alvast vooruit, “Australië doet dan ook mee, dat is een van de grootste concurrenten voor ons.”

Advertentie

Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×