Het Gebouw is een centrale plek in Leiden-Noord. (Foto: Jan-Willem Kerpershoek).

Tentoonstelling 'Ons Leiden' over favoriete plekken in Leiden-Noord

Een stadswandeling en foto’s vormen de basis van de tentoonstelling ‘Ons Leiden’ die aanstaande zaterdag op het Kooiplein opent. De stadswandeling voert langs de favoriete plekken van bewoners van Leiden-Noord. Daarnaast zijn er foto’s van die plekken en verhalen van jongeren over waarom zij zich thuisvoelen in de wijk.

De tentoonstelling is een initiatief van We are Leiden, een organisatie die het gesprek tussen Leidenaren onderling wil bevorderen en aandacht geeft aan verhalen uit de stad. De tentoonstelling ‘Ons Leiden’ is een momentopname van de situatie in Leiden-Noord. De wijk begon als arbeiderswijk, maar is in de loop van de tijd flink veranderd. Ook voor de nabije toekomst staan grote projecten op de planning, waardoor de wijk eigenlijk nooit ‘af’ is. De tentoonstelling moet juist een beeld geven van de wijk op dit moment.

Wethouder Ashley North (Openbare Ruimte) opent de tentoonstelling zaterdag op het Kooiplein, naast de moskee. Iedereen kan gratis langskomen om alles te bekijken.

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×