Leidens leukste fitgirl Greet Meesters gaat meteen aan de slag met de boksbal in Y-fit. (Foto: Gerry van Bakel).

Meesters on the Move: 'Sportschool Y-fit kiest voor vrouwen'

De sportscholen zijn weer open en dus kan iedereen weer lekker aan de gang om de spieren los te maken en te versterken. Leidens leukste fitgirl is helemaal voor. En Greet Meesters ontdekte een nieuwe sportschool alleen voor vrouwen: Y-fit op industrieterrein De Waard.

Lees alle artikelen terug in het ‘Meesters on the Move’ dossier van Sleutelstad

Kickboxen, allerhande apparaten, danslessen, er kan van alles bij Y-fit. Waarbij je niet meteen denkt aan: dit is typisch voor vrouwen. Maar volgens Yvonne van Beelen gaat het om de sfeer. “Mijn sportschool is voor alle vrouwen. Ik zie vooral vrouwen die zich wat onzeker voelen en liever niet naar een hele grote sportschool gaan. En ook veel jonge meiden van 17, 18, 19 jaar.” Nu doet Leidens leukste fitgirl zonder gêne haar spierversterkende oefeningen op de bankjes  van het Singelpark, toch herkent Greet Meesters in haar buurt Leiden-Noord wel de vraag naar een sportschool alleen voor vrouwen.


Een reportage van Gerry van Bakel die samen met Leidens leukste fitgirl Greet Meesters een kijkje nam in sportschool Y-fit.

Helemaal nieuw is Y-fit niet. De sportschool van Yvonne van Beelen bestaat al twaalf jaar, maar was tot voor kort ‘gemengd’. Maar de coronacrisis noopte tot nadenken over een nieuwe koers. Eigenaar Van Beelen had eigenlijk altijd al een voorkeur voor een sportschool speciaal voor vrouwen. “Ik had eerder bij een vrouwensportschool gewerkt, maar wilde niet in hun vaarwater gaan zitten door me ook uitsluitend op vrouwen te richten. En mijn man en mijn zonen werkten ook mee in de zaak. Maar ik moest door de crisis echt iets nieuws bedenken waarmee ik me goed kon profileren. Dus nu is het alleen voor vrouwen.”

Negen mannen
“Het was wel lastig om tegen de laatste negen mannen die hier nog sportten te moeten zeggen dat ze na de lockdown niet meer welkom zouden zijn”, bekent Van Beelen. “Maar je moet in dit soort zaken helder kunnen communiceren. Anders kun je jezelf niet goed in de markt zetten.”

Meesters wil meteen even de boksbal uitproberen en ook het aanbod van buikdansen kan haar wel bekoren. “Wie weet is dat een leuke manier om de buikzone aan te pakken.” Zoals in aflevering 22 besproken, kan het zogenoemde viscerale vet rondom de organen veel gezondheidsproblemen veroorzaken. Bij Y-fit zijn er genoeg mogelijkheden voor vrouwen om dit aan te pakken zonder dat ze het gevoel hebben te moeten opboksen tegen de gewichtheffende krachtpatsers.

Drempel
En welke sport je ook kiest en voor welke bewegingsvorm je ook gaat, Meesters denkt vooral aan het resultaat. “Als een vrouwensportschool voor sommige vrouwen de drempel verlaagt om te gaan bewegen en sporten dan is dat hartstikke mooi.” Van Beelen biedt ook fitness aan voor kinderen en tot twaalf jaar is dat wel gemengd.

Dit is aflevering 23 in de serie Meesters on the Move. Heb je ook een goede tip voor Meesters on the Move? Wat is jouw geheime wapen om fit van hoofd, hart en lijf te blijven? Laat het ons weten, mail naar redactie@sleutelstad.nl.

 

 

Leiden Sport Meesters on the Move


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×