(Foto's: Emile van Aelst. Video: Robbert Beurse).

Vernieuwd recreatiegebied Valkenburgse Meer geopend

Onder het toeziend oog van de zon is het vernieuwde recreatiegebied Valkenburgse Meer gisterenmiddag officieel geopend door burgemeester Cornelis Visser en wethouders Jacco Knape en Gerard Mostert van de gemeente Katwijk.

Tijdens de lockdown is er veel werk verricht. “De tijd is goed gebruikt”, vertelde Visser. Het parkeerterrein is deels verplaatst en vergroend waardoor het terrein voor het strand de uitstraling gekregen van een boulevard. “Het gebied heeft een metamorfose ondergaan en is niet meer te vergelijken met het vorige seizoen.”

Het gebied is gereed voor de toekomst en is volgens de burgemeester een hotspot waar veel recreanten naartoe gaan komen. De zandafgraving heeft zijn langste tijd gehad en wordt op termijn ook bij het recreatiegebied getrokken. Wethouder Knape zocht voor de ontwikkeling van het gebied de samenwerking met de regio op. Knape vindt het belangrijk om de verschillende hotspots in de regio met elkaar te verbinden. “Zo moeten recreanten op de fiets makkelijk de gebieden kunnen bezoeken.”

Brasserie Buitenhuis en de Stoomtrein Katwijk Leiden zijn de blikvanger van het Valkenburgse Meer. Zodra de versoepelingen het toelaten wordt later dit seizoen de opening nog een keertje overgedaan. “Want we houden wel van een feestje’, aldus wethouder Knape.

Advertentie

Leiden Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×