(Foto: HVOL).

HVOL stelt manifest op: ‘De historie bepaalt de toekomst’

De Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL) heeft haar visie en uitgangspunten samengevat in een manifest. Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen en de vereniging biedt het manifest dan ook aan alle politieke partijen in Leiden aan. De vereniging vindt geschiedenis geen versiering, maar bepalend voor de richting waarin de stad zich moet ontwikkelen.

Ruim 2500 leden worden vertegenwoordigd in het manifest, dat bestaat uit zeven uitgangspunten en vijftien concrete uitwerkingen daarvan. Vice-voorzitter Jan-Jaap de Haan vertelt: “Wij willen geen club zijn die alleen bezwaar maakt tegen vernieuwingen. We willen juist dat de vernieuwingen het prachtige historische karakter van onze stad versterken.”

Een actueel onderwerp uit het manifest is dat hoogbouw niet in het zicht mag staan vanuit het historische centrum. Ook vraagt de vereniging om het herstel van open water in de Lange Mare en het Kort Rapenburg, waar ook het Waterambacht onlangs voor pleitte. Bovendien staat goede participatie op het lijstje wensen in het manifest, waarbij de HVOL in een vroeg stadium van een nieuw plan moet worden geraadpleegd door de gemeente.

 

 

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×