De GGD rijdt met 21 prikbussen door de regio en daar komen steeds meer mensen voor een vaccin. (Foto: Rob van Dullemen)

GGD HM: verdubbeling aan prikken met Janssen-vaccin

De invoering van de coronapas heeft ervoor gezorgd dat het flink drukker is bij de GGD Hollands Midden. “Deze week zien we een verdubbeling van het aantal prikken met het Janssen-vaccin”, legt Pieter Haasbeek namens de organisatie in tegen mediapartner Omroep West uit. “Ook het aantal prikken met Pfizer is met 50 procent toegenomen.”

De GGD kan niet zeggen of al die extra prikken zijn omdat mensen een coronapas hebben. “De stijging is moeilijk te verklaren omdat we deze week met 21 prikbussen door de regio rijden. We zien een forse stijging ten opzichte van vorige week, maar we kunnen niet zeggen wat het motief van mensen is om toch te komen.”

De vraag naar Janssen is vooral toegenomen. Haasbeek is blij met de extra mensen die zich laten vaccineren, maar roept mensen op om Pfizer te nemen. “Bij Janssen krijg je na vier weken pas een QR-code voor de pas, terwijl dit bij Pfizer na vijf weken is. Daar staat tegenover dat Janssen voor 80 procent beschermt, terwijl dit voor Pfizer 95 procent is. Dus kijk niet op dat ene weekje en kies voor Pfizer”, roept hij op.

Luister het hele interview af op West wordt Wakker:

Maatschappij Regio GGD vaccinatie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×