Arie Janssen wordt vrijwel zeker lijsttrekker voor de ChristenUnie/SGP in Leiderdorp. (Foto: ChristenUnie/SGP Leiderdorp).

Nieuwe lijsttrekker voor ChristenUnie-SGP Leiderdorp

Ook bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 willen de ChristenUnie en de SGP in Leiderdorp weer samen de verkiezingen aangaan. De partijen doen dat vrijwel zeker onder leiding van Arie Janssen die door de partijen wordt voorgedragen als lijsttrekker.

De huidige fractievoorzitter, Geert Schipaanboord, vindt het na acht jaar in de gemeenteraad welletjes en heeft aangegeven dat hij zijn tijd op een andere manier ten dienste van de samenleving wil gaan besteden.

Een commissie met daarin bestuursleden van de beide partijen en het vertrekkende raadslid Schipaanboord heeft met verschillende leden gesproken en nu bekend gemaakt dat Janssen kandidaat-lijsttrekker is. Arie Janssen is geen onbekende in de Leiderdorpse politiek. Sinds de verkiezingen van 2014 is hij actief als burgerraadslid. Eerst voor het CDA en sinds 2018 voor de fractie van de ChristenUnie/SGP.

Inmiddels heeft de ledenvergadering van de SGP ingestemd met de voordracht. Als de ledenvergadering van de ChristenUnie ook instemt, zal Arie Janssen bij de verkiezingen van 16 maart 2022 de gezamenlijke lijst aanvoeren. Hij is dan de eerste Leiderdorpse lijsttrekker die afkomstig is uit de ChristenUnie.

Advertentie

Leiderdorp Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×