(Foto's: Rob van Dullemen).

Herdenking bij Steenstraat: Eén minuut stilte voor Doris

Rondom de herdenkingsplek aan de Steenstraat bij de Leidse markt hielden mensen vandaag een minuut stilte voor de 7-jarige Doris. Het meisje kwam vorige week om het leven bij een aanrijding met een bus, nadat ze uitweek omdat een portier van een taxi plotseling werd opengegooid.

Haar ouders die met haar door de Steenstraat fietsten, waren getuigen van het noodlottige ongeval. Het drama maakte diepe indruk op de  aanwezigen op de markt. Tientallen ooggetuigen zochten in de afgelopen week contact met slachtofferhulp. Met een minuut stilte om 13.00 uur, ongeveer het tijdstip waarop het ongeluk vorige week plaats had, wilden de marktkoopmensen het jonge meisje herdenken.

Tekst gaat door onder de foto

Het overleden meisje Doris Karimzadeh.

Bij de zee van bloemen, tekeningen en knuffels die zich de afgelopen week heeft gevormd, verzamelden zich een grote groep mensen, waaronder burgemeester Lenferink. De ouders  hebben via de gemeente laten weten de vele blijken van medeleven zeer te waarderen. Wel vragen ze om rust. “Leef mee in stilte, respecteer hun privésfeer en ga bijvoorbeeld niet langs hun huis”, schrijft de gemeente.

Eerder deze week bezochten de ouders de herdenkingsplek. Zij troffen daar de buschauffeurs die bloemen kwamen leggen. De vader en moeder deden een hartverscheurende oproep aan iedereen om goed voor alle kinderen te zorgen.

Een deel van de bussen werd deze zaterdag omgeleid. Ze reden deze marktdag maar in één richting door de Steenstraat. De gemeente besloot tot deze ingreep vanwege de verwachtte drukte.

Direct na het ongeluk ontstond er kritiek op de verkeerssituatie in de Steenstraat. Die zou door de vele bussen, fietsen en taxi’s onveilig zijn. Maar de gemeente wil niet vooruitlopen op de uitkomsten van het politieonderzoek naar het onderzoek.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×