(Foto: Robbert Beurse).

Pannakooi keert terug naast basisschool Het Avontuur

Er komt opnieuw een pannakooi naast basisschool Het Avontuur in Zoeterwoude-Dorp. Het voetbalplein moest eind vorig jaar verdwijnen om plek te maken voor vier noodlokalen. Omdat er op terrein van de school onvoldoende vrije ruimte was voor een nieuwe kooi maakte de gemeente plannen voor een voetbalveld in een van de speeltuinen in de buurt. Maar dat leidde tot bezwaren waardoor de gemeente uiteindelijk terugkwam op de oude locatie. Door de fietsenrekken van de school te verplaatsen kan er een voetbalkooi worden aangelegd tussen hoofdgebouw en de noodlokalen.

Eind 2020 organiseerde de gemeente Zoeterwoude een online enquĂȘte om uit te zoeken wat de nieuwe plek van de pannakooi moest worden. Er waren drie opties: locatie Boterbloemlaan, locatie Hondsdrafweg of niet terugplaatsen in de wijk. In totaal reageerden 225 mensen. Ruim vijftig procent van de respondenten sprak een voorkeur uit voor de Hondsdrafweg. “Dat verrast ons niet. Deze locatie ligt centraal in de wijk en is bovendien dicht bij de school”, verklaart een woordvoerder van de gemeente.

Jammer
Maar om een pannakooi aan de Hondsdrafweg te realiseren moesten enkele speeltoestellen op de speelplaats worden verwijderd. “Veel kinderen gaven aan dat ze dit wel erg jammer vinden. Toen zijn we terug naar de tekentafel gegaan en hebben, in overleg met de school, de huidige oplossing bedacht.”

Op maandag 14 juni 2021 beginnen de werkzaamheden. Eerst worden een aantal fietsenrekken die nu nog naast de school staan verplaatst naar het veldje voor de noodlokalen. Daarna legt een aannemer op die plek een pannakooi aan. “Zo komen we tegemoet aan de wensen van de kinderen, de school en de omwonenden. Hiermee is dit een goede oplossing voor iedereen”, vindt de gemeente.

Maatschappij Onderwijs Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×