Onno Blom bij Licht op Leiden. (Foto: Sleutelstad).

Deze week in Licht op Leiden: schrijver Onno Blom

In Licht op Leiden is deze week Onno Blom te gast. Blom is schrijver, recensent en journalist. In het gesprek gaat presentator Rens Heruer in op de jonge jaren en de carrière van Blom. Ook komt de prijswinnende bestseller van de schrijver ‘Het litteken van de dood’ ter sprake, een biografie over de kunstenaar en schrijver Jan Wolkers.

Blom was van jongs af aan een liefhebber van boeken. “Ik wilde toen ik jong was al heel graag heel graag de kunst en literatuur bestuderen”, zegt de schrijver in het gesprek. Zijn loopbaan begon bij krant Trouw met het schrijven over literatuur. “Daarna heb ik dus zelf de pen ter hand genomen.” Blom schrijft voornamelijk non-fictie. “Ik probeer mijzelf strikt aan de waarheid houden, maar tegelijkertijd de lezer op het puntje van zijn stoel te zetten.”

Biografieën over kunstenaars 
Bloms meest gelezen boek is ‘Het litteken van de dood’. Met deze biografie over Jan Wolkers won hij in 2018 de Nederlandse Biografieprijs. Hij heeft ook het boek ‘De jonge Rembrandt’ geschreven, met in de hoofdrol de beroemde schilder Rembrandt van Rijn. In het boek gaat Blom in op de jeugd van de Leidse schilder. De biografie over de jonge Rembrandt werd ook uitgebracht en geprezen in de Verenigde Staten en Groot Brittannië.

Licht op Leiden
In het wekelijkse praatprogramma Licht op Leiden nemen presentatoren Rens Heruer en Ton Kohlbeck samen met een tafelgast verschillende Leidse zaken door. Het programma is iedere week op zondag tussen 14.00 en 14.30 uur op tv en wordt meerdere keren per week herhaald. Bekijk alle afleveringen van Licht op Leiden terug via deze pagina.

Suggesties voor onderwerpen of gasten? Laat het weten via lichtopleiden@sleutelstad.nl.

 

Cultuur Leiden Licht op Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×