GroenLinks-fractievoorzitter Bob Vastenhout hoopt zaterdag op een hoge opkomst. (Foto: GroenLinks Leiderdorp).

GroenLinks Leiderdorp voert actie op '30km-racebaan'

GroenLinks Leiderdorp gaat komende zaterdag de straat op. De partij houdt haar maandelijkse wijkactie rond de Acacialaan. “Op verzoek van bewoners”, meldt fractievoorzitter Bob Vastenhout. “Want de Acacialaan is officieel wel een 30km-weg, maar het oogt als een racebaan.”

Vastenhout wil dat de straat anders wordt ingericht: “Een 30km-weg moet er ook zo uitzien. Ik kan me levendig voorstellen dat omwonenden pleiten voor lagere snelheden in hun straat. Nu is het zelfs zo dat goedwillende automobilisten die niet harder rijden dan 30km per uur irritatie bij andere weggebruikers opwekken. Dat is wachten op ongelukken.”

Volgens GroenLinks is het heel goed mogelijk om de Acacialaan veiliger te maken. Als voorbeeld wijst Vastenhout op het verlengde van diezelfde straat. “Met de herinrichting van het Amaliaplein is de Ericalaan tussen de rotonde en supermarkt Lidl nu duidelijk een 30km-zone.” Ook de versmallingen op de Vronkenlaan werken volgens de GroenLinks-fractievoorzitter prima om de snelheid van het verkeer te drukken.

GroenLinks hoopt dat er zaterdag veel buurtbewoners langskomen om hun zegje te doen. “Hoe meer steun voor ons standpunt, hoe groter de kans op verbeteringen.” Er wordt om 11.15 uur  verzameld op de parallelweg bij de Acacialaan. Ter hoogte van Tennispark De Munnik.

Gemeenteraadsleden en andere GroenLinksers en sympathisanten gaat zaterdag ook het zwerfvuil in de omgeving te lijf. Gewapend met grijper en vuilniszak worden straten en struiken ontdaan van zwerfafval.

 

Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×