Schilderij 'Ontzet van Leiden' geveild voor ruim 10.000 euro

Het schilderij ‘Het ontzet van Leiden’ van de Vlaamse schilder Antonis Aloisius Emanuël van Bedaff is voor 10.505 euro van eigenaar gewisseld. Het olieverfdoek ging afgelopen week onder de digitale hamer bij het Leidse veilinghuis Onder de Boompjes.

Op het doek toont de ontvangst van Willem van Oranje en de watergeuzen door burgemeester Van der Werf en het Leidse stadsbestuur op de dag na het ontzet van Leiden op 4 oktober 1574. Wie de koper is, is nog niet bekend, maar volgens ingewijden heeft Museum de Lakenhal het doek verworven. Of dat klopt daar wil interim directeur Oskar Brandenburg van het museum niks over zeggen. “Ik kan er niets over zeggen. Binnenkort volgt vast meer nieuws”, is alles dat hij erover kwijt wil.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×