(Foto: mboRijnland/Marc de Haan).

Veel nieuwe stageplaatsen nodig in Leidse regio

In de Leidse regio zijn er na de zomer veel stageplekken nodig. Veel stages zijn uitgesteld door de coronacrisis en daarnaast zijn er ook stageplekken nodig voor de nieuwe studenten. Daarom organiseert Economie071 de eerste online Stagebeurs071. Leerbedrijven worden opgeroepen om een of meerdere stageplaatsen beschikbaar te stellen.

Via een nieuwe website kunnen studenten zich oriënteren en gesprekken inplannen met een deelnemend leerbedrijf naar keuze. Op 2 september worden deze gesprekken gevoerd tijdens de stagebeurs. Op deze manier kunnen studenten van mboRijnland Leiden en leerbedrijven uit de regio met elkaar kennismaken.

De stageplaatsen zijn nodig omdat er op dit moment veel vraag is door uitgestelde stages en de nieuwe lichting studenten. “Direct na de zomer hebben we veel stageplaatsen nodig”, zegt voorzitter van mboRijnland Otto Jelsma. “We hopen dat heel veel bedrijven zich gaan aanmelden met één of liefst meerdere stageplaatsen.”

Ook de voorzitter van Ondernemend Leiden Nico Tates is enthousiast: “Ondernemers komen graag in contact met jong talent”, zegt hij.  “We vinden het een goede zaak dat hierbij gekeken wordt naar een goede koppeling tussen de vraag vanuit het bedrijf en het aanbod vanuit de opleidingen.”

Economie Leiden Maatschappij Onderwijs Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×