In den Vergulden Turk, door Patrick Bosman.

Leiden in lego-steentjes

Leiden in lego steentjes optrekken, als het aan de Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL) ligt wordt daar de komende maanden druk aan gewerkt. HVOL heeft samen met Erfgoed Leiden, de Open Monumentendagen en BplusC het initiatief genomen voor de bouwwedstrijd ‘Leiden, stad in steentjes’. Kinderen van 6 tot 106 worden vanaf 1 juli uitgedaagd om hun favoriete gebouw, gebeurtenis of voorwerp uit Leiden na te bouwen in lego.

(Artikel gaat door onder de video)

Kijk hier naar het volledige interview met Jan-Jaap de Haan over de wedstrijd Stad in steentjes.

Jan-Jaap de Haan, vice-voorzitter van de Historische Vereniging was in de studio te gast om over deze bouwwedstrijd te praten. De Haan hoopt op zoveel mogelijk bijzondere Leidse gebouwen en gebeurtenissen. De laatste zijn bijzonder geschikt voor mensen die liever met legopoppetjes aan de slag gaan. Ook bouwwerken met steentjes van duplo, friends en technic zijn welkom. De Haan geeft zelf het goede voorbeeld. Hij heeft het Leidse stadhuis al gebouwd met de blauwe tram en een koets ervoor.

(Tekst gaat door onder foto)

Het Leidse stadhuis met blauwe tram en koets, gebouwd door Jan-Jaap de Haan. 

Deelnemers hebben in totaal vier maanden de tijd om iets moois te bouwen. Zij kunnen meedoen voor de gezelligheid of voor de prijs. De prijsuitreiking is op 24 oktober. Voorafgaande daaraan, vanaf de Open Monumentendagen op 11 september, wordt er ook gebouwd op verschillende plekken in de stad, met een spannende finaleweek in de herfstvakantie.

De jury bestaat uit Lego-Masters 2021 Thomas en Roy. Er zijn drie leeftijdscategorieën, en deelnemers kunnen zowel een foto insturen, áls een bouwwerk zelf. Die worden verzameld op een centrale plaats in de stad zodat er uiteindelijk zoveel mogelijk bijzondere bouwwerken uit Leiden te zien zijn. Meer informatie hierover en over de wedstrijd kijk op www.stadinsteentjes.nl.

Hoekpand Hogewoerd en Watersteeg, van Thomas van Urk

 

Cultuur Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×