Elfred Bus (rechts) heeft de lijsttrekkersverkiezing gewonnen. (Foto: PR).

Elfred Bus opnieuw lijsttrekker D66 Oegstgeest

De leden van D66 Oegstgeest hebben Elfred Bus gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De huidige fractievoorzitter streed met raadslid Lydie Vellema en oud-bestuurslid Natalie Jonkers om het lijsttrekkerschap.

Elfred Bus is blij met de overwinning. “Ik wil als lijsttrekker inzetten op verbinding. Dat is een belangrijk punt naar de kiezers en organisaties in dit dorp”, zegt hij. “Ik denk dat het komende college met ons er in veel meer gedaan kan krijgen. Zo kunnen we ook een eind maken aan de manier waarop nu wordt omgegaan met veel zaken, zoals dat er te weinig focus is op grote projecten als Leo Kannerschool of de Geesten.”

Bij D66 kiezen de leden samen de lijsttrekker voor de verkiezingen. Dit jaar stelden zich in Oegstgeest maar liefst drie gegadigden kandidaat: de oud-voorzitter van de afdeling Natalie Jonkers en de zittende raadsleden Elfred Bus en Lydie Vellema. “We hebben de afgelopen tijd gezien hoeveel talent er in deze afdeling is, bij de andere kandidaten en ook verder”, zegt Bus.

Afdelingsvoorzitter Carina Bos is blij met die interesse in het lijsttrekkerschap. “Ik wil alle kandidaten bedanken voor hun inzet en enthousiasme tijdens de lijsttrekkersverkiezing. Er viel dit jaar echt wat te kiezen, dat is een mooie voorbode voor de gemeenteraadsverkiezingen van komende maart.” De leden kunnen zich van 1 augustus tot en met 18 september melden voor de overige plaatsen op de lijst.

Advertentie

Oegstgeest Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×