Bedrijfsleider van The Duke of Ozz met illustratie van zijn café. (Foto ©WearLeiden)

Leidse studenten steunen horeca met T-shirts van favoriete kroegen

Het is al een succes in Breda en Tilburg: hoodies en T-shirts met daarop een tekening van populaire cafés vliegen er de deur uit. Nu is dezelfde actie ook in Leiden begonnen onder de naam WearLeiden. Drie Leidse studenten willen daarmee de horeca steunen. Zelf hoeven ze er niets voor te hebben: ze doen het puur om de horeca een handje te helpen.

Inmiddels doen twaalf Leidse cafés mee met WearLeiden. In de online shop kunnen belangstellenden T-shirts, hoodies en tassen kopen met daarop een tekeningen van deze cafés. “Maar we hopen natuurlijk dat er nog veel meer gaan meedoen”, zegt student biomedische wetenschappen Max Havinga. Samen met twee huisgenoten haalde hij het Brabantse initiatief naar Leiden.

Tekst loopt door onder foto


Café The Duke of Oz op een t-shirt (Foto ©WearLeiden).

In Tilburg en Breda zijn inmiddels al 7000 kleidingstukken verkocht. De studenten hopen dat aantal in Leiden te evenaren. “Hoewel de horeca weer wat meer mogelijkheden heeft, na het einde van de harde lockdown, weten wij dat bijna alle ondernemingen het financieel nog steeds enorm lastig hebben”, vertelt Havinga tegen mediapartner Omroep West. “Daarom hebben we een stichting opgericht die als doel heeft de Leidse horeca een hart onder de riem te steken en financieel te steunen.”

De actie kan op de sympathie rekenen van onder meer het Centrummanagement Leiden en een aantal sponsoren. “Horecaondernemers reageren soms wel verbaasd als ze horen dat we van de inkomsten zelf niets houden”, lacht Havinga. “Ze vinden het daardoor extra leuk. Voor ons is het natuurlijk wel een goede ervaring, omdat we nu bijvoorbeeld weten hoe je een stichting moet oprichten.”

Illustrator maakt tekening
WearLeiden is echt een lokaal project, omdat ook het maken van de tekening en het drukken in Leiden gebeurt. “De illustrator van Huisjes van Inkt gaat naar de cafés en maakt dan een foto van de gevel”, legt Havinga uit. “Vervolgens werkt ze dat thuis uit met Oost-Indische inkt.” CopyCopyLeiden drukt het ontwerp vervolgens op de kleding of de tas.

De merchandise is te vinden op wearleiden.nl en de opbrengt gaat dus in zijn geheel naar de Leidse horeca.

Economie Leiden Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×