Het gemeentehuis van Oegstgeest. (Archieffoto: IJsbrand Terpstra).

Voortaan vergunning nodig voor kamerverhuur Oegstgeest

Huizenbezitters in Oegstgeest die kamers willen verhuren, hebben voortaan een vergunning nodig. In een straat mag maximaal vijf procent van de huizen bestaan uit zogenaamde ‘onzelfstandige woningen’. Bovendien moeten er tussen twee onzelfstandige woningen minimaal twee ‘normale’ huizen zitten, of tien meter onbebouwde grond.

Oegstgeest is bang voor meer verkamering in het dorp, omdat de regels om kamers te verhuren in Leiden steeds strenger worden. Om problemen voor te zijn, heeft de gemeente nu deze regels opgesteld.

Bestaande kamerverhuurders moeten ook een vergunning aanvragen. Als ze dat doen vóór 22 januari 2022, vallen ze in een overgangsregeling en geldt het maximum van vijf procent per straat nog niet voor hen.

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×