'Leidse gaypride' wegens verwacht succes geannuleerd

Het spontane initiatief van de Leidse Malika Koet om aanstaande zaterdag met wat bootjes een alternatieve ‘canal parade’ door Leiden te organiseren, gaat niet door. Dat heeft Koet vanavond moeten besluiten na overleg met de gemeente Leiden.

“Wat een kleinschalige botenparade had moeten worden in het kader van de PrideWeek heeft zoveel media-aandacht gekregen dat het is uitgegroeid tot een bijeenkomst waarvan het aantal deelnemers en de bezoekersaantallen niet meer te overzien zijn”, laat ze vanavond weten. Door het onverwachte succes kan de veiligheid niet voldoende worden gewaarborgd en daarom heeft ze in goed overleg met de gemeente Leiden besloten om de oproep voor komende zaterdag in te trekken.

Daarmee is de Eerste Leidse Botenparade overigens niet van de baan. “We gaan op een ander moment een botenparade met roze tintje in Leiden organiseren”, vertelt Koet die daarbij de gemeente aan haar zijde vindt. Hoewel ze het jammer vindt dat de tocht zaterdag niet door kan gaan, is ze allerminst uit het veld geslagen. “Ik ben superblij verrast door alle aandacht enĀ  het enthousiasme waarmee dit idee is onthaald.”

Leiden Maatschappij Leidse Botenparade


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×