Baanwielrenster Laurine van Riessen in actie op haar vierde Olypische Spelen.

Tokio071: Baanwielrenster Laurine van Riessen door naar kwartfinale op de keirin

Voormalig topschaatsster Laurine van Riessen heeft weer een stap gezet naar een nieuwe medaillekans in Tokio. In de series van de keirin werd de 33-jarige Leidse wielrenster eerste in haar serie. Daarmee plaatste Van Riessen zich direct voor de kwartfinales die donderdag op het programma staan.

Lees alle artikelen terug in het ‘Toki071’ dossier van Sleutelstad

Van Riessen zat even op de derde plek in haar race, maar wist zich langs de concurrentie te manoeuvreren en ging vlak achter de Britse  Katy Marchant over de streep. De Britse werd echter teruggezet door de jury en moet zich via de herkansing zien te plaatsen.

Eerder deze week greep Van Riessen net naast een olympische medaille in de teamsprint. Naast de keirin doet de in Leiden geboren renster ook nog mee aan de individuele sprint. Als ze op een van de onderdelen een medaille wint, is ze de eerste Nederlandse sporter die zowel op de Zomer- als Winterspelen in de prijzen is gevallen.

 

 

Leiden Sport Tokio071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×