Boudewijn Röell vertelt over zijn olympische avontuur in Sport071.

Boudewijn Röell teleurgesteld over missen olympische medaille: 'We hebben gewoon slecht geroeid'

Na het brons tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro in de Holland Acht, wilde Boudewijn Röell dolgraag die prestatie herhalen in de vier zonder stuurman. Maar het werd een teleurstellende zesde plek in de finale in Tokio.

“Kort gezegd, we hebben gewoon slecht geroeid”, zegt Boudewijn Röell. “We hadden wel goed getraind. Het had de kers op de taart moeten worden.” Toch heeft de Leidse roeier van Asopos De Vliet geen spijt van het afgelopen jaar. “Je traint 20 of meer uur per week, als je het alleen voor die ene goede prestatie doet, dan heb je wel heel weinig geluksmomentjes in je carrière. Ik heb verder een goed jaar gehad met het team en we hebben heel veel lol gehad met elkaar. We hebben elkaar echt door die coronatijd getrokken. Uiteindelijk is een taart zonder kers ook lekker.”

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met roeier Boudewijn Röell van Asopos De Vliet over zijn ervaringen in Tokio.

Waarom het er in de finalewedstrijd in Tokio niet uitkwam, is Röell nog niet helemaal duidelijk. “We hebben het nog niet helemaal geëvalueerd met het team. Eigenlijk hebben we hetzelfde trainingsprogramma doorlopen als de boordroeiers. De dubbelvier won goud en Stef Broenink zilver in de dubbeltwee. Het is nog een raadsel waarom het bij ons niet lukte in die finale. Als we wel ons gebruikelijke niveau hadden gehaald, hadden we een medaillekans gehad. We hadden zeker kunnen gaan voor plek 2, 3 of 4.”

Sacherijnig
“Ik wil er niet lang sacherijnig over zijn. Ik had graag iets anders gewild, maar het is zo gelopen.” Wat Röell echt jammer vindt is dat hij niks van Tokio zelf heeft gezien. Het olympisch dorp was in het havengebied en de roeibaan ook. Ik heb Mount Fuji niet gezien. Dat is jammer, zo vaak vlieg je niet naar het andere eind van de wereld. Dat is wel een groot verschil met de Olympische Spelen in Rio in 2016, dat was eigenlijk een groot feest.”

Emotie
Stoppen of doorgaan is nog even een vraagteken voor Röell. “Je moet dat nooit te snel besluiten, ik merk dat ik nog veel in de emotie zit. Ik ben wel weer begonnen in het Alrijne Ziekenhuis op de afdeling Chirurgie en ik ben blij dat ik daar weer terecht kan, ik wil ook graag mijn studie afmaken. De komende vier maanden ga ik daar vooral aan werken en daarna moet ik maar eens een knoop gaan doorhakken.”

 

 

 

 

Advertentie

Leiden Leiderdorp Sport Tokio071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×