De Rijdende Geus is er weer (bijna) klaar voor.

Rijdende Geus rijdt zich in september warm voor Leidens Ontzet

Het was uit nood geboren: de Rijdende Geus. Vanwege de coronapandemie besloot de 3 October Vereeniging vorig jaar de wijken aan te doen in plaats van Leidens Ontzet-liefhebbers te ontvangen in een pop-up store. Maar het beviel dusdanig goed dat de Rijdende Geus ook dit jaar weer op pad gaat.

Deze week werd hij uit de stalling in Rijnsburg gereden. Maar voordat de bus vanaf 6 september  weer door de Leidse wijken kan trekken, moet hij eerst schoongemaakt worden. Bij de remise van Arriva kon de 3 October Vereeniging terecht in de hoge bussen-wasstraat. Onder het toeziend oog van Rijdende Geus-coördinator Tineke Schutte werd de 3 oktoberbus spik en span gewassen. De Leidse Glibber was er bij en maakte een fotoverslag.

Of en in welke vorm Leidens Ontzet komende editie doorgaat wordt begin september duidelijk. Dan zet de 3 October Vereeniging de situatie op een rij en hakt ze naar verwachting knopen door.

 

Leiden Maatschappij Leidens Ontzet 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×