De buurt vreest een onveilige Stationsweg.

Zorgen over verkeerssituatie Stationsweg tijdens bouwprojecten

De verkeerssituatie die ontstaat tijdens de bouw van twee grote projecten op de Stationsweg baart de wijkvereniging Stationsgebied Leiden zorgen. Gedurende de 3,5 jaar dat er gebouwd wordt aan bouwproject De Geus en de woontoren Octagon is de busbaan namelijk niet gescheiden van de rijstroken voor overige verkeersdeelnemers. Dat vindt de wijkvereniging veel te risicovol.

Voorzitter Ineke Barnhard verwijst naar het dodelijke ongeval op de Steenstraat twee maanden geleden. Volgens haar wordt het tijdens de bouw van Octagon en De Geus net zo gevaarlijk op de Stationsweg. Barnhard wil gescheiden verkeersstromen tussen snel- en langzaam verkeer en een maximale snelheid van 15 kilometer per uur. In plaats van de 30 kilometer per uur die de bussen er van de gemeente mogen rijden.

Vreselijke ongeluk
Aangezien de werkzaamheden al op 7 oktober beginnen vreest Barnhard dat er te weinig tijd is om de bezwaren van de wijkvereniging serieus te nemen. Er is daarom een brief naar de wethouder gestuurd en naar de pers. “Zo kan de gemeente nooit achteraf zeggen ‘we hebben geen signalen gehad’, zoals dat met het vreselijke ongeluk bij de markt wel gebeurde”, schrijft ze in de nieuwsbrief van de wijkvereniging.

Octagon. (PR illustratie)

Octagon is het bouwproject dat op de plek van het oude kantoor van ABN Amro aan de Stationsweg komt. In het onderste deel van het gebouw komt een hotel met 125 kamers en een parkeergarage. Daarboven op komen twee achthoekige woontorens met respectievelijk 23 en 56 koopappartementen. Alle appartementen zijn inmiddels verkocht.

De Geus. (Illustratie PR).

Het bouwproject De Geus komt op de plek van de flat waar de Jumbo in zit. In dit nieuwe gebouw komen een bioscoop met acht zalen, een congrescentrum, twee horecazaken, een supermarkt, winkels en 96 huurappartementen.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×