Samardo-Samuels
ZZ Leiden trekt 32-jarige Jamaicaanse basketspeler Samardo Samuels aan. (Foto: ZZ Leiden).

Samardo Samuels nieuwe center voor ZZ Leiden

De 32-jarige Jamaicaanse basketspeler Samardo Samuels komt komende competitie uit voor ZZ Leiden. Samuels, die drie seizoenen in de NBA speelde is aangetrokken voor de inside posities. De center tekende vandaag zijn contract bij ZZ Leiden.

“Samardo is een speler met een dik cv natuurlijk”, reageert coach Geert Hammink op de nieuwe aanwinst. “Hij gaat ons helpen waar we hulp nodig hebben. Samardo heeft er zin in, ik ook!”

Samardo Samuels (geboren 9 januari 1989) koos na een succesvolle high school periode voor de universiteit van Louisville. In zijn tweede college seizoen was hij de beste scorer en rebounder van de ploeg: 15.3 punten en 7.0 rebounds. Samuels stelde zich beschikbaar voor de NBA Draft, maar werd niet gekozen. In de NBA Summer League van 2010 kwam hij uit voor de Chicago Bulls en tekende voor 12.6 punten en 7.4 rebounds. Dat leverde hem een contract op bij de Cleveland Cavaliers. In drie seizoenen kwam Samuels 109 keer binnen de lijnen voor de Cavs. Gemiddeld was hij goed voor 5.9 punten en 3.4 rebounds.

Europa
Na zijn NBA-carrière trok Samordo naar Europa. Zo speelde hij in Italië voor Milaan en Brindisi, in Frankrijk voor Limoges en Roanne en in Spanje voor Barcelona. Ook kwam hij uit voor Panionios (Griekenland) en KK Partizan (Servië).

Afgelopen seizoen begon Samuels bij Maccabi Hod Hasharon, waar hij in 17 wedstrijden gemiddeld goed was voor 16.2 punten, 7.8 rebounds, 2.0 assist en 1.2 blocks. Tegen het einde van het seizoen werd hij ingelijfd door Hapoel Haifa, Israël.

Zeven spelers
ZZ Leiden heeft met Samardo nu zeven spelers onder contract. Worthy de Jong, Luuk van Bree en Marijn Ververs hebben nog een doorlopende verbintenis, Maarten Bouwknecht, Jhonathan Dunn en Arunas Mikalauskas werden eerder al vastgelegd. In de komende dagen gaat de technische staf verder met het invullen van de selectie.

Advertentie

Leiden Sport Samardo Samuels ZZ Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×