De Sleutelstad radio en televisie-programming voor dit najaar

De zomervakantie is afgelopen dat betekent dat vanaf maandag de radio en televisie programma’s van Sleutelstad weer van start gaan. Nieuws071 en Sport071 zijn elke werkdag te volgen via alle kanalen van Sleutelstad (radio, tv, online). Op verschillende momenten in de week worden Cultuur071, Politiek071, Science071 en Live071 uitgezonden. Op televisie is vanaf eind september de BNNVARA serie Typisch Leiden te zien. De volledige programmering is online terug te vinden.

Nieuws071 brengt elke werkdag tussen 17.00 uur en 18.00 uur het laatste nieuws, achtergronden, interviews en reportages uit de Leidse regio. De uitzending wordt herhaald tussen 23.00 uur en 00.00 uur.

Het laatste sportnieuws uit Leiden en de regio hoor je iedere werkdag tussen 18.00 uur een 19.00 uur in Sport071. Van topsport tot breedtesport, van een nieuw basketbalpleintje in de wijk tot grote politieke onderwerpen. De woensdagavond wordt om de week weer ingevuld door Leidenamateurvoetbal.nl.

Iedere woensdag tussen 19.00 uur en 21.00 uur geven Leidse studenten een overzicht van de laatste wetenschappelijke inzichten in Science071.

Op de zondagavond keert ook Live071 terug. Dit programma met aandacht voor lokale en regionale bands en muzikanten is elke zondagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur te horen en is een samenwerking met 3voor12 Leiden.

Voor meer muziek zijn natuurlijk de Middag en de Avond van Sleutelstad ook gewoon iedere werkdag te beluisteren.

Televisie
Nieuw op Sleutelstad. De twaalfdelige BNNVARA documentaireserie ‘Typisch Leiden’ wordt vanaf zondag 26 september uitgezonden op Sleutelstad TV. In de serie worden bewoners in het centrum gevolgd en is in beeld gebracht hoe hun levens eruit zien. Elke zondag start een nieuwe aflevering die gedurende de week meerdere malen wordt herhaald

Ook ‘Licht op Leiden’ gaat door. In het wekelijkse praatprogramma nemen presentatoren Rens Heruer en Ton Kohlbeck samen met een tafelgast verschillende Leidse zaken door. Het programma is iedere week op zondag tussen 14.00 en 14.30 uur te zien op tv en wordt meerdere keren per week herhaald.

Engelstalige talkshow ‘Hello Leiden’ blijft op zaterdagavond. Het programma geeft een podium aan de niet-Nederlandse inwoners van Leiden om hun ervaringen, verhalen en perspectieven op de kaart te zetten. ‘Hello Leiden’, zaterdagavond 21.00 uur. Ook dit programma wordt elke dag herhaald.

Nog meer sport met de “Voetbaltafel’ gemaakt door Leidenamateurvoetbal.nl keert terug op Sleutelstad TV. Eén keer in de maand alle ontwikkelingen van de voetbalclubs en spelers uit de Leidse regio. De ‘Voetbaltafel’ start eind september. Ook ZZ Leiden TV werkt aan een nieuw seizoen.

De gemeente Leiden heeft 2021 uitgeroepen tot ‘Jaar van de Tuin’. Via een wekelijks televisieprogramma krijgt iedereen op een leuke en laagdrempelige manier tips om de tuin klimaatbestendig te maken. Van tegeltuin naar een tuin met tegel bijvoorbeeld. Met meer ruimte voor groen. En natuurlijk worden ook de balkons niet vergeten.

Vanaf 3 september wordt ook de vijfdelige serie ‘Keuzes in de laatste levensjaren‘ herhaald.

De volledige programmering is online terug te vinden.

Sleutelstad is te beluisteren via 107.5 in de ether, DAB+, de betere radio-app’s voor je mobiel en uiteraard ook via internet en de player op de website. Sleutelstad TV is te zien op Ziggo kanaal 46, KPN kanaal 1421 en via www.sleutelstad.nl/tv

Cultuur Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Politiek Regio Science Sport Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×