Pararoeister Annika van der Meer wint samen met partner Corné de Koning een zilveren medaille de finale van de Mixed Dubbeltwee.

Tokio071: Zilver voor pararoeister Annika van der Meer in de Mixed Dubbeltwee

Pararoeister Annika van der Meer (Njord) heeft samen met haar partner Corné de Koning een zilveren medaille gehaald op de Paralympische Spelen in de Mixed Dubbeltwee.  Het goud was voor de regerend paralympisch kampioen Groot-Brittannië.

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met pararoeister Annika van der Meer over haar zilveren race in Tokio.

China startte het beste en het Nederlandse duo kon goed volgen, maar halverwege de race kwam de Britse boot opzetten en ging eerst de Nederlandse roeiers en daarna de Chinese voorbij. Voor Nederland leek slechts brons over te blijven, maar met een formidabele eindsprint lukte het Van der Meer en De Koning om op te rukken naar de tweede plaats. In een tijd van 8:43:85, iets minder dan vijf seconden langzamer dan de Britse boot.

Annika van der Meer is heel erg blij met haar zilveren medaille. “We hebben er alles aan gedaan en ik ben heel erg blij met het resultaat.

Leiden Sport Tokio071


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×