De fietsenstalling onder de taxistandplaats. (Archieffoto: Chris de Waard).

Fietsenstalling taxistandplaats station deels dicht vanwege renovatie

De geplande opknapbeurt van de fietsenstalling onder de taxistandplaats bij station Leiden Centraal gaat deze maand beginnen. De fietsenrekken worden vervangen door nieuwe en gerenoveerde exemplaren en er wordt ledverlichting aangebracht. De werkzaamheden gaan in twee fases, waarbij steeds één helft van de stalling is afgesloten.

De opknapbeurt verloopt in twee fases. Op 7 september sluit de noordelijke helft van de stalling, aan de kant van het Schuttersveld. Eigenaren kunnen hun fiets nog ophalen tot 15 september, de fietsen die er dan nog staan worden verplaatst naar de stalling onder het Lorentz-gebouw. De ingang aan de zuidkant, nu nog alleen voor voetgangers zonder fiets, wordt dan breder, zodat ook fietsen erdoor kunnen. Tot 8 oktober kan iedereen zijn fiets in de zuidelijke helft parkeren, en tot 13 oktober zijn de fietsen bereikbaar om ze op te halen. Daarna worden ook hier de overgebleven fietsen onder het Lorentz-gebouw neergezet. Zaterdag 16 oktober gaat de noordzijde weer open en zaterdag 6 november moet de stalling weer in zijn geheel te gebruiken zijn.

Morssingelterrein
Een deel van de fietsenrekken van het Morssingelterrein, achter de Jumbo en de Aldi, wordt in de stalling onder de taxistandplaats neergezet. De stalling op het Morssingelterrein verdwijnt aan het eind van het jaar helemaal, wanneer de bouw van De Geus begint. De rekken die nu al verplaatst worden, zijn te herkennen aan posters en gele borden. Fietsen die op woensdag 29 september nog in de bewuste rekken staan, worden verplaatst naar de stalling onder het Lorentz-gebouw.

Alle fietsen die verplaatst worden naar de Lorentz-stalling, worden apart gezet, zodat hun eigenaren ze makkelijk terug kunnen vinden. Fietsen die eind november nog steeds niet zijn opgehaald, komen bij de foutgeparkeerde fietsen in het depot aan de Willem Barentszstraat, waar ze alleen tegen betaling opgehaald kunnen worden.

Mussen
In de stalling onder de taxistandplaats woont een mussenkolonie in vogelhuisjes die speciaal voor hen zijn opgehangen. Daarom is met de renovatie gewacht tot de jonge musjes van dit jaar zijn uitgevlogen. De vogeltjes worden bij de werkzaamheden niet vergeten, want vogelhuisjes die oud en beschadigd zijn, worden vervangen.

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×