Cultuur071, Uitzending 04-09-2021: programmering Stadspodia, Open Monumentendagen, De mens een plant en PS|Theater

Theater in Leiden! Met deze slogan openen de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal het nieuwe theaterseizoen. Programmadirecteur Monique Aalbers vertelt bij ons over het goed gevulde cabaretprogramma en nog meer highlights van dit seizoen. Nieuwsgierig? Alle informatie op www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl


Joque Mulder in gesprek met Monique Aalbers.

De open monumentendagen worden in het weekend van 11 en 12 september gehouden. Dit jaar kunnen de monumenten weer fysiek worden bezocht. Het landelijke thema is “Mijn monument is jouw monument”. Welke parels er kunnen worden bezocht vertelt Geert Doeven, penningmeester van de Leidse organisatie. Wil je ook komen? Alle informatie en reserveringen via www.openmonumentendag.nl


Joque Mulder in gesprek met Geert Doeven.

Arnold Schalks is onafhankelijk beeldend kunstenaar, grafisch vormgever, webdesigner, decor- & lichtontwerper, theatermaker, performer, dichter, publicist, redacteur, uitgever, curator, docent en organisator kunstevenementen. Hij is woonachtig in Rotterdam, maar geboren en getogen in Leiden. Hij is bij ons te gast vanwege zijn vertaling van “De mens een plant”, een filosofisch curiosum uit 1748. www.arnoldschalks.nl


Jos Nijhof in gesprek met Arnold Schalks.

Akkerdorp staat op zijn kop sinds de gemeente heeft besloten een groot distributiecentrum te bouwen op het laatste stuk groen van het dorp. Boerderijen zullen verdwijnen, huizen dalen in waarde en de eeuwenoude polder moet plaatsmaken voor een doos van 73.000 m2. PS|theater voert je mee in deze experience die voor sommigen werkelijkheid is. Pepijn Smit, artistiek leider en tekstschrijver, vertelt hoe de voorstelling “Onze grond” tot stand is gekomen.  www.pstheater.nl


Jos Nijhof in gesprek met Pepijn Smit.

Cultuur Leiden Cultuur leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×