(Foto: Emile van Aelst).

Hutspot, haring en wittebrood tijdens Leidens Ontzet: zo schrijf je je in

Leden van de 3 October Vereeniging kunnen zich op donderdag 16 september tussen 16.30 en 21.00 uur inschrijven voor haring, wittebrood en de Hutspotmaaltijd. Naast de traditionele hutspot is er dit jaar voor het eerst ook een volledig veganistische variant. De inschrijving is door de coronamaatregelen net als vorig jaar digitaal.

Voor de inschrijving is het lidmaatschapsnummer van de 3 October Vereeniging nodig. Inschrijven kan op 3october.nl en in de 3 oktober-app.

Voorzitter van commissie Haring & Wittebrood Charles Schulpen: “We zijn heel blij dat we dit jaar Leidens Ontzet met haring, wittebrood en hutspot kunnen vieren. Traditiegetrouw met elkaar hutspot eten en op 4 oktober haring en wittebrood halen in De Waag. Alle enthousiaste Leidenaren die nog geen lid zijn van de 3 October Vereeniging hebben nog tot 16 september de tijd om dat te worden, zodat ze straks kunnen genieten van een viering met haring en hutspot.”

Haring & Wittebrood
Leden die zich hebben ingeschreven voor de uitreiking van haring en wittebrood ontvangen een ticket met een QR-code. Daarmee kunnen zij op maandag 4 oktober tussen 7.30 en 9.30 uur in De Waag haringen en een Geusje ophalen. De haringen worden verpakt dus niemand hoeft in de rij om de haringen schoon te laten maken. Leden die zich inschrijven ontvangen 2 verpakte haringen en 1 Geusje, duoleden ontvangen 4 verpakte haringen en 2 Geusjes. Gezinsleden krijgen 8 verpakte haringen en 4 Geusjes.

Hutspotmaaltijd 
Ook de Grote Hutspotmaaltijd op zaterdag 2 oktober gaat door. Mensen die zich inschrijven krijgen ook hiervoor een ticket met een QR-code. Vanwege de coronamaatregelen kan de 3 October Vereeniging dit jaar maximaal 4.500 maaltijden met een drankje uitreiken. Dus op=op. Naast de traditionele hutspot is er dit jaar voor het eerst ook een veganistische variant. Eerder werd nog besloten om een halal en vegetarische variant aan te bieden, maar dat is nu vervangen door een plantaardige versie van de hutspotmaaltijd. Ook is  ook gezellige muziek. De 3 October Vereeniging houdt zich aan de corona-maatregelen van de overheid. Een coronatoegangsbewijs is voor deelnemers aan de Hutspotmaaltijd noodzakelijk. Inschrijven kan op donderdag 16 september van 16.30 uur tot 21.00 uur, of totdat het maximum aantal deelnemers bereikt is.

Leiden Leidens Ontzet 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×