(Foto ZZ Leiden).

ZZ Leiden strandt tegen Tsmoki Minsk

Het Champions League avontuur van Zorg en Zekerheid Leiden zit er op. De Leidse ploeg ging in het Italiaanse Treviso onderuit tegen Tsmoki Minsk. De Leidenaren verloren woensdagavond nipt met 69-67 van de Wit-Russische ploeg. De basketballers komen nu in de groepsfase van de Europe Cup terecht.

Beide ploegen hadden moeite om de basket te vinden. Soms kwam het niet tot een schot, maar balverlies. Zorg en Zekerheid Leiden was dankzij Arunas Mikalauskas en Asbjørn Midtgaard als eerste bij de les. Het eerste kwart werd met een 15-19 voorsprong afgesloten. Tsmoki-Minsk kwam in het tweede kwart sterk terug, maar na een goede score in de derde periode begonnen de ploegen met 45-45 aan het laatste kwart. Daarin maakten de spelers uit Belarus net twee punten meer.

Zorg en Zekerheid Leiden kan de hand in eigen boezem steken, 22 keer balverlies is net even te veel van het goede. In de groepsfase van de Europe Cup die nu volgt komt ZZ Leiden uit tegen Bahcesehir College uit Turkije, Mornar Bar uit Montenegro en een qualifier die nog niet bekend is.

Scores Zorg en Zekerheid Leiden: Asbjørn Midtgaard 15 (14 rebounds), Luuk van Bree 10, Worthy de Jong 9 (9 rebounds), Einaras Tubutis 9 (3 blocks), Arunas Mikalauskas 9, Jhonathan Dunn 8, Marijn Ververs 5 en Maarten Bouwknecht 2.

Leiden Sport ZZ Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×