(Archieffoto: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden komt thuis tekort in eerste finalewedstrijd tegen Den Bosch

De basketballers van ZZ Leiden zijn de finaleserie om het landskampioenschap begonnen met een thuisnederlaag. Tegen Heroes Den Bosch werd het in de Vijf Meihal 83-92.

De eerste helft ging het grotendeels gelijk op, hoewel Den Bosch wel steeds licht in het voordeel was. Leiden kwam terug in het derde kwart en pakte in het vierde kwart de leiding, maar miste te veel kansen om de overwinning over de streep te trekken.

“Dat was wel een domper ja”, zegt Worthy de Jong, één van de smaakmakers aan Leidse kant. “En het is extra jammer omdat we ons thuisvoordeel nu hebben verspeeld. Maar we houden alle vertrouwen in de komende wedstrijden.”

Zijn coach Geert Hammink is duidelijk: “Den Bosch was gewoon beter. We kunnen alleen maar hopen dat dat maandag niet zo is.” Daarmee refereert hij aan de tweede wedstrijd in de finaleserie in Den Bosch. Het team dat als eerste drie wedstrijden wint in de best-of-five-serie, wordt kampioen van Nederland.

Dat Hamminks zoon Shane bij Den Bosch speelt, zorgde niet voor een loyaliteitsconflict bij de Leidse coach. “Ik sta hier in ZZ-blauw en ik ben voor Leiden. Misschien ga ik nog wel trots voelen op Shanes prestatie, maar dat duurt nog wel zeker een maand.”

Advertentie

Leiden Sport ZZ Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×