(Stockfoto).

Dit zijn de coronaregels tijdens Leidens Ontzet

De viering van Leidens Ontzet gaat grotendeels gewoon door, maar niet zonder een aantal corona-maatregelen.  Dit weten we tot nu toe over de regels die van kracht zijn tijdens de komende viering met betrekking tot het virus.

1 oktober: ‘Minikoraal’
Zoals gebruikelijk start het feest op 1 oktober met Minikoraal. Kinderen ouder dan twaalf jaar moeten een coronatoegangsbewijs tonen voor het grote meezingfeest voor de kinderen uit uitgenodigde groepen zeven en acht van de basisschool.

2 oktober: Kermis, Taptoe en ‘Grote Hutspotmaaltijd’
Op 2 oktober gaat om 13.30 uur de kermis open op het Stationsplein, de Stationsweg, de Lammermarkt, de Nieuwe Beestenmarkt, de Beestenmarkt en de Langegracht. De kermis en nostalgische kermis is te bezoeken zonder QR-code. Wel zijn de sluitingstijden bij de reguliere kermis vervroegd. Op de kermisterreinen zal wel worden gehandhaafd op een maximaal aantal bezoekers.

De traditionele hutspotmaaltijd voor deelnemende leden van de 3 October Vereeniging start om 17.00 uur op het Garenmarktplein. Voor deelnemers van de maaltijd is het verplicht de coronacheck-app te tonen.

2 oktober wordt afgesloten met de taptoe van de Leidse verenigingen. Eerder werd gesproken over een alternatieve route en eventueel coronatoegangsbewijs, maar dat is niet meer nodig. De route van de taptoe is vrij toegankelijk en start op de Kaasmarkt.

3 oktober: Pleintaptoe en ‘3 October Live in Concert’
Doordat 3 oktober dit jaar op zondag valt, is dit een vrij rustige dag in het programma. Rond half twee ’s middags start de pleintaptoe op het Garenmarktplein. Bij dit muzikale evenement is het verplicht een QR-code te tonen. Er is beperkt plek.

Voor leden van de 3 October Vereeniging wordt de dag afgesloten met 3 October Live in Concert. Een avond vol muzikale optredens in de Stadsgehoorzaal. Ook voor deze speciale gebeurtenis is een coronatoegangsbewijs vereist. Daarnaast is het een evenement met vaste plaatsen en wordt er geen pauze gehouden.

4 oktober: reveille, ‘Haring en Wittebrood’, koraalzang en herdenkingsdienst
Een groot deel van de 3 oktober festiviteiten is verplaatst naar maandag 4 oktober omdat 3 oktober op zondag valt. Volgens traditie start de dag om 7.00 uur met de reveille. Dit jaar wordt de reveille gehouden op het Garenmarktplein. Er is beperkt plaats en een geldig coronatoegangsbewijs is hierbij verplicht.

Vanaf 7.30 uur kunnen ingeschreven leden van de 3 October Vereeniging hun haring en wittebrood ophalen. Hierbij is geen toegangscontrole.

Om 8.00 uur start de koraalzang in het Van Der Werfpark. Er is beperk plek en ook hier wordt gecontroleerd op coronatoegangsbewijs.

De herdenkingsdienst start om 10.00 uur. Ook bij deze activiteit is een geldige QR-Code vereist.

Actuele regels
Kijk voor de actuele coronaregels met betrekking tot 3 oktober op de website van de 3 October Vereeniging of download de 3 Oktober app.

Cultuur Leiden Maatschappij Leidens Ontzet 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×