(Foto: Emile van Aelst).

Reservegondels uit Oostenrijk net op tijd op de kermis

Het reuzenrad op de 3 oktoberkermis is weer compleet. Nadat een deel van de gondels donderdagmiddag tegen het spoorviaduct op de Lammenschansweg botste is de eigenaar van het reuzenrad snel nieuwe gaan halen. Die moesten helemaal uit Oostenrijk komen.

De bakjes van het reuzenrad zijn nu niet allemaal hetzelfde. De originele gondels hebben paarsachtig glas en zijn wat rechthoekiger. De bakjes uit Oostenrijk lijken meer op skiliften. Beide zijn even veilig garandeert de eigenaar.

Extra rit
Donderdagmiddag botste een vrachtwagen met daarop een deel van de gondels van het reuzenrad tegen het spoorviaduct op de Lammenschansweg. Veertien gondels raakten beschadigd en bleken onbruikbaar voor het reuzenrad.

Een medewerker liet vrijdagochtend weten dat de kosten per bakje zo’n 16.000 euro bedragen. De schade komt zodoende ruim boven de twee ton uit en dan zijn de kosten voor de extra rit naar Oostenrijk nog niet meegerekend.

De vrachtwagen met gondels onder het spoorviaduct op de Lammenschansweg. (Foto: Marijne Martinali).

Brug
Hoe het ongeluk bij het spoorwegviaduct aan de Lammenschansweg heeft kunnen gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. “Er wordt onderzocht wat er mis is gegaan”, zei de eigenaar eerder. Aan de hoogte van de brug ligt het volgens de gemeente Leiden niet. Die is 4 meter 20 hoog en een voertuig mag maximaal 4 meter hoog zijn. Wel doet de gemeente samen met Prorail onderzoek naar de schade aan de spoorbrug en bekijkt op wie de schade zal worden verhaald.

Leiden Gondels reuzenrad


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×